TET QUESTION AND ANSWERS

Question #1.  Who can suspend Fundamental Rights?
(A) Prime Minister
(B) Chief Justice of India.
(C) President
(D) Parliament

Answer: (C)

Question #2. The Governor of a State is responsible for his acts to

(A) The state legislature
(B) Stage Legislature Assembly
(C) The President
(D) The prime Minister

Answer: (C)

Question #3. Panchayat Samiti’ is constituted at
(A) City level
(B) Block Level
(C) Village

(D) For a group of village
Answer: (B)

Question #4.  A municipal corporation is set up in a city with a population of not less than
(A) 1 lac
(B) 12 lac
(C) 10 lac
(D) 5 lac
Answer: (C)

Question #5.  Examine the following statements
i) Need not clean toilet daily
ii) White washing of a house to be taken up periodically
iii) Store the garbage in the dustbin only forever
iv) Water and food vessels must be covered with lids
Identify the correct responses from the following options.
(A) i, iii
(B) iii, iv
(C) ii, iv
(D) i, iv

Answer : (C)

Question #6. Panchayati Raj has received constitutional status with The ……… Amendment Act
(A)72nd
(B)73rd
(C)74th
(D)75th
Answer:  (B)

Question #7.  Which of these is the longest?
(A) 90 degree E
(B) 180 degree E-W
(C) 0 degree Meridian
(D) All are equal
Answer: (D)

Question #8. The temperature in ‘Visakhapattnam’ is 40°C. The temperature on Mt. Everest at the height of 8,848 mts will be –
(A) 15°C
(B) -12°C
(C) 12°C
(D) -15°C

Answer : (B)

Question #9. The Monsoon has well-developed cycles
(A) South and South East Asia
(B) Africa
(C) East United States
(D) North Australia

Answer: (A)

Question #10. In which one of the following does the subject of cooperative societies fall?
(A) Concurrent List
(B) State list
(C) Union list
(D) Residuary powers of Union Government.

Answer: (D)

MORE TET QUESTION PAPERS

1 comment:

  1. Interesting updates on the CBSE 10th Result 2017 mentioned here for you all. Check and Download CBSE 12th Result 2017 once going to be declard out.

    ReplyDelete